Управителят на „Мосю Бриколаж“ e разтревожен за пешеходците, иска пасарелка пред магазина

15:48, 14 ное 15 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Йордан Атанасов – управителят на магазин „Мосю Бриколаж“, намиращ се на бул. „Захари Стоянов“, близо до бургаския комплекс „Меден рудник“, е силно разтревожен за безопасността на клиентите и служителите си. Той е изпратил писмо до кмета Димитър Николов с молба пред търговския център или да се направят изкуствени неравности на пътното платно, които да ограничават скоростта, или да се изгради пешеходен надлез тип „пасарелка“, подобно на този до магазин „Джъмбо“.

Атанасов пише, че достъпът на клиентите и служителите на магазина, както и на останалите производствени и търговски обекти в този район, се осъществява единствено през бул. „Захари Стоянов“. Достъпът за автомобили е безпрепятствен, но за пешеходци положението е различно. Тези, които използват градския транспорт и слизат на спирката по посока „Меден рудник“, е необходимо ежедневно да пресичат две платна от по четири ленти с риск за живота си, за да стигнат до работното си място или да напазаруват. Неколкократно до Община Бургас са подавани писмени молби от различни неправителствени организации, в чиито подписки са се включвали и от магазина като потърпевши. На това място през годините са ставали немалко катастрофи, завършили с много материални щети и пострадали хора.

„За пореден път молим и настояваме да се предприемат мерки за разрешаване но този много наболял за зоната проблем“, казва Йордан Атанасов. Той изразява пълна готовност от фирмата да поемат част от разходите по планиране, организиране и изграждане на такъв обект и предлага съфинансиране съвместно между Община Бургас и тяхното дружество за изцяло разрешаване на проблема.

„…Вярваме, че всеки спасен човешки живот е от значение за всички нас, които живеем в най-добрия град за бизнес и живот в България“, завършва Атанасов.

Предложението е входирано за разглеждане в три от постоянните комисии на Общинския съвет и се очаква да влезе за гласуване в местния парламент.

Преди два дни от Община Бургас съобщиха, че за постоянно се затваря лентата от страната на магазин „Мосю Бриколаж“ за извършване на обратен завой към комплекс „Меден рудник“. Промяната има за цел да осигури по-голяма безопасност за движението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама