Мая Манолова: Призовавам институциите да вземат мерки и да не допускат паника и страх

15:58, 14 ное 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Надявам се, че правителството ще направи всичко необходимо за сигурността на българите. Според мен паниката и страха са най-лошия съветник в този момент. Да се надяваме и призовавам институциите да вземат всички необходими мерки, освен за осигуряването на сигурността на България, но и за недопускане на паника и страх у хората. Това каза омбудсманът Мая Манолова.

Заедно със стотици столичани, тя остави цветя пред посолството на Франция в София и се помоли за душите на убитите френски граждани снощи. Над 150 души загинаха в Париж след няколко терористични атентата, а стотици други бяха ранени.

Манолова заяви, че е потресена от бруталните и жестоки убийства на мирни френски граждани.

„Но съм и гневна срещу тези, които са посегнали на изконното, най-важно човешко право- правото на живот. Днес всички сме французи, но според мен трябва и за напред да продължим да бъдем французи и парижани. През следващите дни седмици и месеци, ако трябва години Европа да бъде солидарна срещу това най-голямо зло, от което е застрашено човечеството- тероризма“, каза още омбудсманът.

Опашките от хора дошли да оставят цветя пред посолството не спират да се вият. Всички се молят за мир и покой за душите на убитите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама