Посланикът на Франция: Светът е в шок, трябва да бъдем сплотени

16:21, 14 ное 15 25 211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светът е в шок след серията атентати, които потопиха в траур Париж вчера, петък, 13 ноември. Всички французи в България са в мислите си със своите близки и се тревожат за тях. Това каза в изявление публикувано на страницата на френското посолство, посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. Коментарът му е по повод атентатите в Париж снощи, при които загинаха над 150 души, а стотици други бяха ранени.

Той обясни, че в тези тежки часове, множеството свидетелства на солидарност, отправяни от нашите български приятели, ни дават сила.

"Тази сутрин имах разговор с българския министър на вътрешните работи. Взети са всички необходими мерки, за да бъде осигурена нашата сигурност. Президентът на Републиката обяви извънредно положение на територията на цялата страна и системен контрол на границите. Всеки разбира, че изправени пред акт на война, трябва да бъдем сплотени от националното единство", каза още той.

Ксавие Лапер дьо Кабан кани всички, които желаят, да отидат тази вечер в 19.00 часа, пред посолството на ул. „Оборище“ 27.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама