Благоевградчани пристигнали в Париж часове преди атентата, искат да се приберат незабавно

16:35, 14 ное 15 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семейство от Благоевград е попаднало в епицентъра на световно събитие номер 1 днес. Журналистите Ирина и Борис Николови са пристигнали в Париж около 16 часа вчера, часове преди френската столица да стане жертва на терористичния акт.

Двамата не са използвали услугите на туристическа компания, а са резервирали сами хотела си. Като научили за атентата обаче решили да прекъснат почивката си и да се приберат по-рано.

"Свързахме се сутринта с посолството, за да ги питаме какви са възможностите да се приберем по-рано. Сега сме тръгнали натам и вървим пеша. В крайните квартали заведения и магазини работят, но почти няма хора в тях", обясни Борис Николов.

Той заедно със съпругата си снощи са посетили Айфеловата кула и Триумфалната арка. След това се прибрали в хотела и чули вой на сирени. Това не им направило особено впечатление, тъй като го смятали за нормално в такъв голям град.

"На сутринта от хотела официално ни предупредиха да не използваме метрото и градския транспорт. В момента в Париж няма никакво напрежение, няма паника", продължава разказа си журналистът.

За момента градският транспорт работи нормално, но пътници в него няма. Парижани предпочитат да се движат пеша.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама