Резултатите от международен проект за пречистване на водата SuWaNu ще се дискутират в Пловдив

17:03, 14 ное 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В научно-практически семинар в Пловдив ще бъдат представени резултатите от международния проект за пречистване на водата SuWaNu. Форумът ще се проведе на 18 ноември, сряда, от 10 ч. в "Империал Пловдив Хотел и СПА".

Целта на проекта "Устойчиво пречистване на водата и опции за повторно използване на хранителните вещества" (SuWaNu) е разработването на технологии, предлагащи услуги за международно сътрудничество.

Създаване на клъстери с научноизследователска насоченост, включващи университети, местни власти, изследователски центрове, технологични фирми, предприятия, фермери и земеделски сдружения, свързани с пречистване на отпадните води и селското стопанство.

В проекта участват компании и организации от Германия, Испания, Гърция, Малта и България. Българският консорциум е представен от Аграрен университет–Пловдив, Община Пловдив, Земеделска кооперация "Единство"– с. Костиево и СВАО–Съвет на българските земеделски организации.

Могат да се включат и други заинтересовани производители, предприятия, сдружения,институти, които имат интереси в областта на използването на отпадъчните води. Участието си те трябва да заявят с регистрация на сайта на проекта www.suwanu.eu/register. Така ще имат възможност за контакти с бизнес партньори за осъщетвяане на съвместни проекти.

До момента са направени над 250 регистрации не само от 5-те държави партньори, а и от Белгия, Финландия, Португалия, Кипър, Тунис, Турция, Иран, Йордания, Палестина, Конго, Етиопия.

Международният проект SuWaNu е финансиран от Европейската комисия по Седма рамкова програма "Region of knowledge".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама