„Шумен 98” нанесе първа загуба на „Етър” в шампионата при жените

18:16, 14 ное 15 / Спорт 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Шумен 98” победи с 21:19 „Етър” и по този начин нанесе на отбора от Велико Търново първа загуба за сезона в А хандбалната група.

Пред своята публика, която силно подкрепяше отбора, шуменки направиха много добър мач и заслужено стигнаха до победата. Кой ще спечели мача не бе ясно до самия му край. Двата отбора изиграха изключително драматичен двубой в шуменската зала „Плиска”. Все пак минута преди края на времето шуменки успяха  да запазят крехката си преднина и да триумфират.

В тази среща ключова роля и за двата тима имаха вратарите – Елиф Халил и Фатме Юксел за домакините и Десислава Николова за „Етър”.

За съжаление „Шумен 98” даде жертва. В средата на първата част вратарката Елиф Халил получи тежка контузия в коляното, което я извади от игра. Халил, която преди травмата, пази много силно, бе откарана с линейка в болницата под бурните аплодисменти на публиката.

Двубоят започна с два гола за „Етър”, но и бързо изравняване от страна на шуменки. Играта тръгна гол за гол, а вратарките показаха невероятен рефлекс.

Преди контузията на Халил шуменки успяха да поведат с 6:4. Домакините успяха да поддържат крехък аванс от гол-два почти до края на полувремето.

В края на първата част Юксел спаси на няколко пъти своята врата, но все пак „болярките” успяха да стигнат до равенство 9:9, а след това и да поведат с 10:9 преди почивката.

Втората част започна с предимство на „Етър”, който поведе с 13:9. Много бързо шуменки се върнаха в мача с три безответни гола за 12:13. На вратата на шуменки Юксел направи чудеса, което позволи на отбора за стигне до равенство 14:14.

След средата на втората част шуменки отново успяха да вземат аванс от 2 гола, който се запази до 26-ата минута. При 20:18 след пропусната дузпа за шуменки, „Етър” успя да вкара и да намали до 20:19. С това обаче редовното време изтече и домакините се поздравиха с победата.

Головете в тази среща можеше и да са доста повече, но хандбалистките и от двата отбора се отчетоха с много греди и пропуснати дузпи.

За победителките от Шумен най-резултатна в мача бе Деси Илиева с 5 гола, а по 4 добавиха Кристина Сабо, Мария Кузманова и Диляна Христова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама