Без ръст остава заболеваемостта от варицела в Русе

18:41, 14 ное 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трайна остава заболеваемостта от варицела в Русе, сочи справка с информационния бюлетин на Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

През лятото, когато децата бяха във ваканция, заболеваемостта от нея беше спазнала рязко, което се промени по същия начин, но с бротен знак, след началото на учебната година. Оттогава тя е между 14 и 19 нови случая на седмица. Последното число важи и за края на октомври, за откогато са последните публикации за заболеваемостта от инфекциозни болести в Русенска област.

Въпреки захлаждането на времето, не намалява съществено броят на ентероколитите. Има известен спад от над 10 случая седмичо, като за последният отчетен период те са 7. Друга инфекциозна болест, която присъства трайно в нашата област, макар и с единчини случаи, е ротавирусният гастроентерит. Също един болен е открит и от бактериален менингит.

Въпреки че след захлаждането на времето хората обуха дълги панталони и затворени обувки, продължават да се откриват единични случаи на лаймска болекст и марсилска треска.

Положението с грипа и острите респираторни заболявания е много далече от тревожното – 85,24 нови случая на 10 000 са открити за седмица в края на октомври.

Трайна тенденция е основният брой от болни от заразните болести да се открива в град Русе. В другите населени места от областта, ако изобщо бъдат засечени такива, те са единични случаи и то съвсем не от всички болести, описани в бюлетина на РЗИ като новооткрити в областта за съответната седмица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама