"Лудогорец" победи "Цървена звезда" в контрола

18:51, 14 ное 15 / Спорт 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Лудогорец" даде повод за радост на феновете си, след като победи с 3:1 "Цървена звезда" в контрола, играна в Разград, съобщи dnevnik.bg.

Въпреки че мачът бе приятелски, "орлите" изиграха много силен двубой срещу лидера в сръбското първенство и напомниха за качествата, с които разполагат.

Точни за успеха бяха Марселиньо в 7-ата, Джонатан Кафу в 13-ата и Лукас Саша в 81-ата минути, докато за "звездашите" почетното попадение вкара Мичъл Доналд десет минути преди края.

Срещата в Разград започна по перфектен начин за "Лудогороец", който натисна сериозно и само за 13 минути игра вече водеше с 2:0. Първо, неразбирателство в отбраната на сърбите позволи на Лукоки и Марселиньо да излязат срещу двама защитници. Холандецът избра да подаде на своя съотборник, който с техничен изстрел в долния ляв ъгъл откри резултата.

Шест минути по-късно резултатът бе удвоен след нова грешка на сръбския тим. Лукас Саша пресече пас близо до наказателното поле на противника и пусна веднага към Джонатан Кафу, който с вътрешен фалц прати топката в далечния ъгъл за 2:0.

Последваха силни минути за гостите от Белград, но чистите положения отново бяха пред "орлите". Вандерсон направи непростим пропуск сам срещу вратаря, а по-късно и Лукоки пропусна да се разпише от малък ъгъл.

Второто полувреме започна с много красив гол на "Цървена звезда", дело на Мичъл Доналд. Той отне топката от Марселиньо в половината на "Лудогорец", финтира капитана Дяков и отправи мощен шут от около 23 метра. Параболата на топката изненада Владислав Стоянов, а се удари в напречната греда, преди да се озове в мрежата.

През цялото второ полувреме играчите на Георги Дерменджиев продължаваха да създават положение след положение, но успяха да материализират предимството си чак в 81-ата минута. Защитата на сърбите отново се издъни и подари топката на Марселиньо пред наказателното поле. Той изведе с пета Лукас Саша зад гърба си, а той с хубав диагонален удар оформи крайния резултат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама