Миков оцеля начело на БСП с 2 гласа

19:59, 14 ное 15 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два гласа запазиха на постовете им членовете на Изпълнителното бюро на БСП, потвърдиха за София Topnovini.bg от "Позитано" 20. Столетницата днес проведе инфарктен пленум, продължил почти 9 часа. На него трябваше да се направи анализ на изборните резултати, а гласуване за оставка на тясно партийното ръководство въобще не бе предвидена.

На закрития за медии пленум обаче гласовете против председателя на партията Михаил Миков са били твърде силни и твърде много и накрая се е стигнало до вот. Ръководството остава с 42 гласа "за" тяхната оставка, 44 "против". Единици са се въздържали. Искане за подмяна на Бюрото и нова отчетно-изборен цикъл застъпиха най-силно министрите на отбраната и енергетиката в кабинета "Орешарски" Ангел Найденов и Драгомир Стойнев, както и председателят на софийската соцорганизация Калоян Паргов. То бе заради поредната 10-а тежка изборна загуба.

Само Илияна Йотова, Калоян Паргов и Драгомир Стойнев са подали своята оставка от Изпълнителното бюро. Стойнев бе и зам.-председател.

Пленумът е отхвърлил и предложението за по-ранен конгрес.

Националният съвет е приел декларация, осъждаща атентата във Франция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама