ЕС: Ще отговорим на заплахата с безпощадна решителност

22:46, 14 ное 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският съюз е дълбоко шокиран и жалее след терористичните нападения в Париж. Това е нападение срещу всички държави в Европейския съюз. Ние ще отговорим на тази заплаха с всички необходими средства и с безпощадна решителност Това се казва в приетото съвместно заявление на държавните глави и шефовете на европейските правителства, съобщиха от Европейската комисия в Брюксел. Заявлението е по повод серията терористични актове в стролицата на Франция снощи, при които загинаха над 150 души, а стотици бяха ранени.

Ето цялото какво още се казва в заявлението на Европейския съюз:

Франция е велика и силна държава. Ценностите ѝ за свобода, равенство и братство вдъхновиха и продължават да вдъхновяват ЕС. Днес стоим единни с френския народ и правителството на Франция.

Този срамен акт на тероризъм ще постигне единствено обратен на целите си ефект - няма да ни раздели, да ни уплаши и да посее омраза.

Доброто е по-силно от злото. Всичко, което може да се стори на европейско ниво, за да е сигурна Франция, ще бъде сторено. Ще направим нужното да победим екстремизма, тероризма и омразата.

Ние, европейците, всички ще запомним 13 ноември 2015 г. като европейски ден за тъга. На обед в понеделник, 16 ноември, всички европейци са поканени да се присъединят към минутата мълчание в памет на жертвите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама