Кражби на дърва разкри полицията в Свищов и Павликени

11:36, 15 ное 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незаконно добита дървесина, установиха служители на полицейските управления в Свищов и Павликени, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново. 

На 11-ти ноември в полицейското управление в Свищов е получен сигнал за кражба на 1,5 пространствени кубика дърва за огрев, собственост на кметство село Ореш.

От проведените действия по разследването е изяснено, че извършител на кражбата е 48-годишен с инициали  С. Ч. от същото село, неизвестен до момента на полицията. Инкриминираните дърва са  иззети и върнати на собственика. По случая е заведена преписка.

Същият ден в землището на Павликени са установени 4 каруци, три от тях превозващи по 0,5 пространствени кубични метра дърва за огрев, а четвъртата превозвала около 1 пространствен кубичен метър дърва за огрев, без поставена контролна горска марка и надлежно разрешително за превоз.

В хода на извършената проверка е установено, че дървата са иззети от различни места в землището на град Павликени и са собственост на община Павликени. По четирите случая са образувани преписки. Същите са подготвени за доклад в прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама