Средната работна заплата в област Разград през третото тримесечие на годината е 787 лева

07:48, 16 ное 15 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средната работна заплата в област Разград през третото тримесечие на годината е 787 лева, показват изнесените данни на Националния статистически институт. В сравнение с второто тримесечие на годината средният месечен доход на работещите в региона е нараснал със 77 лева.

Според статистиката, Разград се нарежда на шесто място в страната по размер на средна работна заплата през третото тримесечие. За сравнение работещите в съседните области Русе, Шумен и Търговище през периода от юли до септември са получавали средни месечни възнаграждения в размер съответно на 702, 732 и 677 лева.

Към края на септември средният доход на работещите в Разградско е бил 819 лева. През август наетите лица в региона са получавали месечна заплата от 738 лева, а през юли средното заплащане на трудещите се в областта възлиза на 804 лева.

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември в страната намаляват с 1.7% спрямо края на юни 2015 г. и достигат 2.27 милиона.

През третото тримесечие на годината средната брутна месечна работна заплата намалява с 0.6% спрямо второто тримесечие на 2015 г. и достига 874 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама