Костов: Въвеждаме пълен контрол на обществените места и външната граница

08:40, 16 ное 15 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички незаконно проникнали в страната твърдят, че са от Сирия или Ирак, но голяма част от тях лъжат и са граждани на Афганистан и Пакистан. Въвеждаме 100% контрол на външните ни граници и критичната инфраструктура като сградите на посолства и техни имоти, както и на места, където има масово струпване на хора – автогари, жп гари, молове. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов в ефира на бТВ. Коментарът му е по повод атентатие в Париж на 13 ноември, при които загинаха над 140 души, а стотици бяха ранени.

Той обясни, че след операция на МВР и ДАНС стартирала от обедните часове на 14- ти в събота до момента са задържани 320 незаконно пребиваващи в страната чужденци,  като няма установена съпричастност към терористична дейност от тяхна страна.

„В рамката на операцията са образувани девет досъдебни производство, задържани са 11 български граждани, които извършват каналджийска дейност“, допълни Костов.

По думите му няма регистрирана реална заплаха към наша територия.

„От началото на годината сме заловили над 27 000 незаконно проникнали в страната ни. В района на Женския пазар и други критични места има засилено полицейско присъствие. Над 7000 души са заловени в София“, допълва главният секретар.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама