Има задържани за показния разстрел на наркодилъра Иван Попов-Костов в Поморие

08:53, 16 ное 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече има задържани за убийството на Иван Попов, по прякор Костов. Това съобщи в ефира на bTV главният секретар на МВР Георги Костов. Освен физическия извършител на престъплението в ареста са и неговите помагачи. 33-годишният наркодилър Иван Попов-Костов бе публично екзекутиран около 19:00 часа снощи на излизане от заведение „Омара“, разположено на крайбрежната алея в Поморие.

Георги Костов допълни, че по всяка вероятност до няколко часа Окръжна прокуратура ще съобщи официално за арестите. Той благодари на служителите на МВР за изключително бързата и адекватна реакция.

Още вчера стана ясно, че нападателите на Иван Попов са били трима мъже, един от които е стрелял по него, като го е улучил с един куршум в областта на главата и други два в гърба. Веднага след екзекуцията те са избягали.

Ченгетата работиха по сигнал за изоставен автомобил в района на минно селище "Черно море", с който се предполагаше, че са избягали извършителите на показния разстрел.

Припомняме, че Иван Попов-Костов е задържан няколко пъти с обвинения за лидерство на престъпна група, която е имала амбициите да контролира наркопазара по Черноморието. Преди около месец полицаи намериха и иззеха от апартамента му в блок 12 в бургаския комплекс "Славейков" метамфетамини, канабис, електронна везна и два преносими компютъра.

Разработката срещу бандата на Попов през 2006-та се води като „генерална репетиция“ за удара срещу наркопирамидата на Митьо Очите година по-късно. През април 2012 г. Попов и още петима от обкръжението му бяха привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение, която е действала и като наказателна бригада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама