Осъдиха шофьор карал в насрещното на магистрала „Тракия”

09:17, 16 ное 15 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор карал в насрещното платно за движение на автомагистрала „Тракия” отнесе условна присъда от 11 месеца затвор, с три години изпитателен срок,  и забрана да управлява моторно-превозно средство за две години и половина. Присъдата постанови Чирпанският районен съд.

37-годишният пловдивчанин Ради Е. е признат за виновен в това, че на 21.01.2014 г. на 170-ти км на автомагистрала „Тракия”, в района на община Братя Даскалови, като управлявал лек автомобил „Мерцедес С 220 СDI” е навлязъл и се е движил в посока изток - запад в платното, предназначено за движение на насрещно движещите се превозни средства, без включени светлини.

Освен това по непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди в размер на 61 400 лева  на лек автомобил  „Мерцедес Е 350 СDI” .

Подсъдимият е признат за виновен и в това, че управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 2,73 на хиляда, според изпробване с техническо средство.

Общото наказание е единадесет месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години.

Освен съдът го лишава от право да управлява моторно превозно средство за срок от две годи и шест месеца.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Стара Загора.

Припомняме, че според полицията инцидентът е станал около 22.40 часа. По автомагистрала  „Тракия” от Пловдив за Сливен се движел лек автомобил „Мерцедес Е 350”, управляван от  27-годишен мъж от Сливен.  На около 3 км преди  Чирпан,  той се ударил странично във влезлия и движещ се в насрещната лента без включени светлини лек автомобил „Мерцедес Ц220 ”, управляван от подсъдимия.  

От удара са нанесени значителни материални щети по автомобилите. Возещата  се в „Мерцедес Е350”  23-годишна жена от Сливен, с болки в шийните прешлени е  оставена за наблюдение в Старозагорската болница.  Другата пътничка също от Сливен е прегледана и освободена. Двамата водачи са тествани за употребата на алкохол като дрегерът е отчел наличието на такъв само за пробата на пловдивчанина -  2,73 промила.

                                  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама