Нов запис в „Биволъ“: Цацаров лично е уведомил Янева за производството срещу нея

09:30, 16 ное 15 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров лично е разговарял с бившия ръководител на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и я е информирал, че срещу нея започва досъдебно производство по аферата „Червеи“.

Това става ясно от новия запис на телефонен разговор между Янева и Румяна Ченалова, изнесен от сайта „Биволъ“ днес.

В 25-секундния запис Янева споделя с бившия съдия от СГС Румяна Ченалова, също обвиняема, че Сотир Цацаров лично е говорил с нея по телефона, за да ѝ съобщи за образуването на досъдебно производство срещу нея:

Владимира Янева: „И вече вечерта Сотир ми звъни в 7 или 8 и ми казва: Искам от мен да го разбереш. Утре ти внасям в Съвета, че е образувано… Не, образувано е производство срещу тебе и утре ти внасяме в Съвета отстраняването.“

Според „Биволъ“ разговорът между Янева и Цацаров е бил на 14 февруари тази година.

Седмица по-късно, в четвъртък 19 февруари, ВСС отстрани Янева по предложение на главния прокурор. Цацаров се аргументира с образувано досъдебно производство срещу Янева. На заседанието стана ясно, че на 17 февруари, вторник, прокуратурата е образувала дело по „Червеи“ срещу известни извършители – бивш служител на МВР и административния ръководител на градския съд Владимира Янева.

Припомняме, че миналия четвъртък пред журналисти Цацаров отрече да е разговарял с Янева след привличането ѝ като обвиняема. „Разговарял съм с Владимира Янева до момента, в който е образувано досъдебно производство срещу нея", поясни миналата седмица Цацаров. 

Така нареченият скандал "Яневагейт" започна по-рано този месец с пускането на записи на телефонни разговори на Владимира Янева в онлайн платформата "Болканлийкс" и разпространени от "Биволъ". В тях се проследява сагата покрай отстраняването на Владимира Янева и опитите тя да бъде спасена от председателя на Върховния административен съд Георги Колев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама