Атаките в Париж били планирани и организирани в Сирия

10:45, 16 ное 15 / Свят 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Терористичните атаки в Париж са били планирани и организирани в Сирия, съобщи френският премиер Манюел Валс, цитиран от ВВС. 

Той изказа подозренията на властите, че във Франция и из Европа се готвят нови нападения. „Знаем, че се готвят операции, не само във Франция, но и в други европейски държави“, каза Валс пред агенция AFP. 

По думите му във Франция има „терористична армия“, а не само една терористична група. Той добави, че масовата операция за издирване на замесени в атаките продължава, като само в ранните часове на понеделник са били проведени 150 полицейски акции в различни части на Франция. 

Междувременно, властите продължават да издирват 26-годишния Салах Абдеслам от Брюксел, който е главният заподозрян за касапницата в Париж в петък вечер. Малко преди нападанията, той е бил спрян от полицията за пътна проверка, но след това е бил пуснат. 

Броят на жертвите вече достигна 129, като здравните власти се опасяват, че може да продължи да се увеличава, тъй като близо 100 души са в много тежко състояние. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама