Съдят каналджия за превоз на бежанци в Стара Загора

10:57, 16 ное 15 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бързо производство срещу 32-годишния Ангел А. от Хасково, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е започнато в Районна прокуратура Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

На 15 ноември 2015 г. на автомагистрала "Тракия", в района на Стара Загора, в посока запад към София,  се движел товарен автомобил, марка „Пежо Боксер“ със софийска регистрация, управляван от 32-годишния Ангел А. Непосредствено до водача на автомобила пътувал 50-годишен мъж. След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което той и спътника му били задържани от патрулиращите полицаи. При последвалия оглед е установено, че в автомобила пътували 33  лица от Сирия и Иран, сред които малолетни и непълнолетни лица и две бебета на около една година. Те влезли  в България без документи за самоличност.

Водачът, неговият спътник и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ районно полицейско управление. Впоследствие  спътникът е бил освободен, поради липса на съпричастност към извършеното престъпление.

Предстои 32-годишния Ангел А да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама