Ислямските екстремисти трябва да се обезкървят финансово, смята ген. Атанасов

11:42, 16 ное 15 / Политика 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Някои кръгове, които търгуват с петрол, трябва да се лишат от доходите си, за да има спокойствие в света. Това заяви във Варна по повод терористичните атаки в Париж на 13 ноември депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов. На съвместна пресконференция с лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок, Радан Кънев, Атанасов подчерта, че Европейският съюз и НАТО трябва да вземат крупни мерки, предаде Варна Topnovini.bg.

"Трябва да се удари по Ислямска държава”, категоричен е ген. Атанасов, който обясни, че един от най-важните моменти, за да има реална успеваемост в борбата срещу тероризма, е да се ликвидират възможностите за генериране на доходи на ислямските екстремисти. По думите на ген. Атанасов засега няма пряка заплаха за сигурността на България, но трябва да се вземат мерки. Проверките трябва да са постоянни и особено на места, където има струпване на много хора.

За нуждата от изключително силна обща реакция на ЕС и НАТО срещу тероризма е категоричен и самият Радан Кънев. Той изказа съболезнования на френския народ, като подчерта, че случилото се е атака в сърцето на европейското единство. "Тя е срещу всички граждани на държави-членки на ЕС, срещу всички българи”, подчерта лидерът на ДСБ.

По думите на Радан Кънев в този момент е от особена важност работата върху общата политическа сигурност и отбрана. "България, като гранична страна, която е поставена между двата горещи конфликта, трябва да бъде лидер по отношение на сигурността. Това обаче е трудно да бъде постигнато, ако не се реализира готвената съдебната реформа”, уточни лидерът на ДСБ. Той е категоричен, че трябва да се утвърдят принципите на законност и правова държава, които да защитят националните ни интереси в международен план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама