Ползват данните от трафик камерите при съмнителни автомобили

12:00, 16 ное 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данните от видеокамерите монтирани по пътищата в Старозагорско, които броят трафика на автомобили, ще се ползват при проследяването на съмнителни автомобили, съобщи областният управител инж. Георги Ранов. Ще нарасне броят на полицейските проверки по автомагистралите и пътищата в областта за съмнителни лица и превозни средства.

Той оповести и специални мерки, които са били приети на вчерашното заседание  на Областния съвет по сигурност. Обсъден е бил Специализирания план за действие при терористична атака в контекста на серията от терористични атентати на 13 ноември в Париж.

Според инж. Ранов е направен анализ на ситуацията в областта и конкретизирани действия за превенция и намаляване на възможността от терористични атаки в Старозагорско.

Увеличава се нивото на сигурност в обекти с национално и старегическо значение, както и върху авто- и жп гари. Ще бъде увеличена охраната в големи търговски обекти и културни институти, където се събират едновременно много хора.

Засилва се и контролът върху обекти за съхранение на боеприпаси и оръжие.

 „Изискал съм от Регионалния инспекторат по образование и Регионалната здравна инспекция ми бъде предоставена информация за нивото на охрана в училища, детски градини и здравни заведения. Моето категорично мнение е, че в тези институции, освен жива охрана, задължително трябва да има и постоянно видеонаблюдение”, каза още областният управител.

Той е изпратил писма до кметовете на общините, с което ги задължава да предоставят на органите на сигурността предварителна информация при организиране на масови събития и мероприятия.

„Плановете за терористични действия трябва да се актуализират не само на областно, но и на национално ниво, защото предвид новите терористични заплахи в Европа, те вече са остарели. Необходима е нова оценка за управлението на сигурността и ние ще я направим, за да защитим максимално хората и да намалим възможностите за терористични атаки”,обеща инж. Ранов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама