Хванаха ало-измамничка в Шумен

12:28, 16 ное 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31-годишна е задържана от полицейски служител минути след като възрастна жена й предала  2000 лева под предлог, че парите са капаро на климатици, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 12.20 часа вчера на домашния телефон на 80-годишната жена се обадил мъж, който се представил за неин близък и я помолил за услуга. Казал й, че си купува климатици, не му стигали 2000 лева и помолил жената да му услужи.

Обяснил, че ще изпрати човек на когото да ги предаде. Моментът с предаване на парите бил забелязан случайно от полицейски служител, съсед на възрастната жена. Той провел с нея бърз разговор, като не изпускал от очи отдалечаващата се жена.

Като разбрал, че вероятно се касае за измама настигнал жената и я помолил да спре. Тя направила опит да избяга, изхвърлила на тротоара парична сума, но отново била спряна.

Двама преминаващи гражданин също оказали съдействие за задържането й, единият подал сигнал на телефон 112. На място е пристигнал полицейски екип.

За срок до 24 часа като съпричастна към измамата в полицейския арест е задържана Н.Х./31г./ от село Янково. Започнато е досъдебно производство.

Работата по изясняване на случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама