Скандал заради Дидо Дънката беляза брифинга на Реформаторите във Варна

12:33, 16 ное 15 / Политика 25 1088 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандал, свързан с варненския бизнесмен Даниел Славов Дънката и новоизбрания общински съветник Светлан Златев, беляза пресконференцията на десните във Варна. Тяхна омерзена симпатизантка, която не се представи, упрекна на висок тон съпредседателя на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев за включването в листата за общински съветници на Светлан Златев, който по думите й е пряко свързан с Даниел Славов Дънката – основен спонсор на предизборната кампания на десните във Варна и бивш ортак на лидера на БСП в града Борислав Гуцанов. "Как не ви е срам?!” бе единственият формулиран въпрос на гражданката към Кънев. Той обаче не отговори нищо конкретно, за което дружно му съдействаха и представители на медиите.  

Скандалът бе провокиран след насочването на темата към резултатите от местните избори във Варна и решението на водача на листата и кандидат за кмет на града Чавдар Трифонов да напусне групата на "Реформатори и патриоти" в Общинския съвет.

Този ход на Трифонов Радан Кънев определи като спонтанен и дължащ се, по думите му, на "политическа неопитност" и дисонанс между високите очаквания и реализираните резултати.

"Нашите врати остават отворени за Чавдар Трифонов. Предстои разговор с него и се надявам, че ще постигнем разбирателство”, заяви Кънев. По негови думи резултатът на РБ на местния вот във Варна е бил добър, но гражданите са показали ясно, че предпочитат да се запази старата администрация. "Има обаче възможност за формиране на ясно политическо мнозинство на ГЕРБ и РБ в местния парламент”, е мнението на лидера на ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама