Рекордни приходи в Природонаучния музей в Пловдив, пускат нов филм

12:38, 16 ное 15 / Любопитно 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорден приход от 17 хиляди лева само за седмица регистрира Природонаучният музей, съобщи директорът му Огнян Тодоров. Припомняме, че музеят отвори врати на 16 ноември след дълъг ремонт, а пред вратите му се извиха опашки от желаещи да разгледат обновения аквариум, терариум и уникалния 3D планетариум.

Всички средства, които влизат в музея, ще остават за инвестиции в него, категоричен бе пък кметът на Пловдив Иван Тотев.

Нов, още по-интересен филм ще предложи планетариумът на посетителите от предстоящия уикенд. "От Земята до Вселената" е с продължителност 30 минути и е с много повече ефекти, както и с професионален превод, уточни Огнян Тодоров. По думите му филмът в момента се върти във всички световни планетариуми. Като допълнителна екстра пък на любознателните пловдивчани се предлага и "разходка" до Юпитер или Луната в рамките на 10-15 мин.

"Има изключително голям интерес към музея. Радващо е, че всички коментари са положителни, единствено имахме забележки за превода на филма, който в момента показваме, но това ще се подобри", коментира Тодоров. Предвидени са и ежемесечни отворени лекции със специалисти.

Според Тодоров планетариумът в Природонаучния музей разполага с много по-добра база от всички музеи на Балканския полуостров, включително и от досегашния лидер - планетариума в Атина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама