Търсят нов управител на стоматологията в Бургас, Енчев напуска

12:43, 16 ное 15 25 875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас ще търси нов управител на „Дентален център I-Бургас“, след като досегашният е взел решение да освободи поста си в здравното заведение. Това става ясно от докладна записка на зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, показа справка на Topnovini.bg на сайта на местния парламент. Договорът на д-р Димитър Енчев за управление на бургаската стоматология е изтекъл на 9 ноември, като не е пожелал той да бъде възобновен. В мотивите за напускането си Енчев е посочил лични причини.

Поради извършването на оперативна работа в лечебното заведение обаче е необходимо спешно да бъде назначен временно изпълняващ длъжността управител до избирането на нов такъв след провеждането на конкурс.

Кандидатите за поста трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър” по дентална медицина или по икономика и управление, но с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт. Допускат се и „магистри” по икономика на здравеопазването.

Участниците в надпреварата трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекари и да не са осъждани.

До втори етап на конкурса ще бъдат допускани единствено кандидати, отговарящи на посочените изисквания. Те трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за срок от три години, както и да познават добре здравното законодателство.

До третия етап на конкурса, който ще бъде събеседване, ще се допускат участници, получили оценка на разработката за управление на „Дентален център I-Бургас“ не по-ниска от мн. добър /4,50/.

В срок от 30 дни след обявяването на конкурса кандидатите могат да представят своите документи в Центъра за административно обслужване /деловодство/ на Община Бургас. Конкурсът ще се проведе в първия присъствен ден след крайния срок за получаване на заявленията за участие в сградата на Община Бургас, ет. 3, стая 308.

Оценяването на кандидатите ще се извърши от комисия в състав: 5 души и двама резервни членове, от които един правоспособен юрист, един общински съветник „магистър” по медицина, един представител на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и двама души от общинската администрация, определени със заповед на кмета Димитър Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама