Д-р Атанас Атанасов е избран за директор на МБАЛ – Шумен

12:54, 16 ное 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Атанас Атанасов е избран за директор на шуменската болница. Изборът е станал на заседание на новия борд на директорите на МБАЛ – Шумен, които се е провел в петък следобяд.

Веднага след Общото събрание на борда на директорите, на което бе избрано новото ръководство, се е провело и заседанието за избор на нов директор.

Д-р Атанас Атанасов съобщи, че представителят на Министерството на здравеопазването Елка Христанова е избрана за председател на борда, а за заместник-председател  - д-р Лиляна Куздова.

Встъпването в длъжност на новия директор ще стане след вписването на борда в Търговския регистър.

„В момента тече тази процедура, очаква се до края на седмицата вписването да приключи”, каза д-р Атанасов. Той заяви, че не очаква да има обжалвания на решението.

През август бе проведено Общо събрание на борда на МБАЛ, на което д-р Атанас Атанасов бе избран за директор на лечебното заведение.

След обжалване на решението Шуменският окръжен съд спря регистрацията в Търговския регистър. Мотивът за това решение бе липсата на писмени материали, касаещи смяната в борда на директорите и увеличаването на капитала на дружеството.

Д-р Атанасов каза, че на последното събрание не е имало нередности по провеждане на процедурата.

„Всички материали по дневния ред на Общото събрание са били на разположение”, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама