Община Пловдив подновява концесията за стадион "Локомотив"

13:02, 16 ное 15 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Подновяваме разговорите за концесия на стадион "Локомотив", обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Той се срещна днес с новия собственик на футболния клуб Христо Крушарски, като по думите на градоначалника срещата е имала опознавателен характер и е била много ползотворна.

Припомняме, че през 2012 г. Общината бе финализирала концесионна процедура за стадиона на "черно-белите", която не бе подписана от тогавашния собственик Коко Динев. Сега условията и показателите на концесията ще са различни, като в средносрочен план видът на договора ще бъде обсъден и ще се върви към осъществяване на процедурата.

В рамките на година пък Община Пловдив ще търси общински терен, подходящ за изграждане на база за детско-юношеската школа на "Локомотив", подобна на комплекса в "Коматево". "Задали сме на футболния клуб като условия да направят проектно предложение като площ, терен, входове, изходи, всичко, което е необходимо, за да може ние да потърсим най-подходящото място", обясни кметът на Пловдив. Този терен също ще бъде даден с възможности за инвестиция под формата на концесия.

"В лицето на новия собственик виждам човек, който има сериозни намерения за развитие на футболния клуб", каза Тотев. Той увери, че в краткосрочен план Община Пловдив ще се опита да съдейства на "Локомотив" за намиране на тренировъчни игрища за преставителния отбор, тъй като в момента много често не тренира в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама