Бойко Борисов: В момента никой не може да каже, че сме в безопасност

13:05, 16 ное 15 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск и сме в безопасност. Това заяви край Варна премиерът Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на новото депо за отпадъци в аксаковското село Въглен. По думи на Борисов това, което е трябвало да бъде направено, вече е направено, но ситуацията не може да бъде решена с едно движение.

Премиерът подчерта, че предстои да се катализират много процеси във връзка с осигуряването на повече сигурност. Той увери, че в тази посока ще бъдат инвестирани средства, като изрази надежда, че няма да се наложи за целта да се орязват пари от оперативните  програми.

„Балансът в света в момента е много крехък. Трябва внимателно да си мерим думите”, подчерта премиерът, като даде за пример най-големите лидери в света, които на срещата на G 20 са били много обрани в думите си. По отношение на изказване на Радан Кънев, че в Европа трябва да има силно лидерство, министър-председателят коментира, че времето ражда лидери, а в момента живеем в трудно време.

Във връзка със създаването на единна европейска сигурност премиерът изтъкна, че България има своите евродепутати в Брюксел. В петък, 20 ноември, предстои оперативно заседание, на което ще присъстват министри от страните-членки ЕС и представители на правосъдните министерства.

На церемонията по официалното откриване на новата регионална система за управление на отпадъци в Аксаково присъстваха още министърът на околната вода и водите Ивелина Василева, областният управител на Варна Стоян Пасев, депутати и общински съветници. Гостите запазиха едноминутно мълчание за жертвите от терористичните атаки в Париж от 13 ноември. 

Новооткритата система включва депо, сепарираща и компостираща инсталации, които ще обслужват близо 365 хил. души от общините Варна, Аксаково и Белослав. Проектът се финансира по оперативна програма „Околна среда”, а стойността му възлиза на 34 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама