РСПБЗН-Бяла спечели демонстративното състезание за спасяване на пострадали при ПТП

13:39, 16 ное 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипът на РСПБЗН-Бяла спечели демонстративното състезание "Действие с хидравличен спасителен комплект за спасяване на пострадали при ПТП", като постигнаха резултат от 18.77 сек. Състезанието се проведе на 15 ноември, и участие взеха 7 отбора от шестте районни служби "Пожарна безопасност и защита на населението" и сектор "Специализирани оперативни дейности" при РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе.

Второ място остана за Втора РСПБЗН-Русе с 20.49 сек., а трети се наредиха РСПБЗН-Две могили с 21.72 сек. Подреждането по-нататък е както следва:

Първа РСПБЗН-Русе - 21.74 сек. РСПБЗН-Ветово - 22.59 сек. РСПБЗН-Сливо поле - 26.80 сек. Сектор „Специализирани оперативни дейности“ - 33.90 сек.

Инициативата бе по повод на Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тя бе и част от регурярните дейностите на служителите за повишаване на оперативната готовност на екипите.

По повод деня за възпоменание на загиналите в катасрофи Служителите на МВР ще се включат и в организираната Кампания за кръводаряване за хора пострадали при ПТП, която се провежда от 16 до 19 ноември 2015 г. в Регионалния център за кръводаряване.

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година датата бе 15 ноември 2015 г.

На този ден отдаваме нашата дълбока почит към жертвите и изказваме съболезнования към близките на пострадалите.

На този ден ще изразим нашата голяма благодарност към полицаите, пожарникарите, спасителите, лекарите и всички, които ежедневно оказват помощ и съдействие на пострадалите при пътни инциденти и се борят за техния живот.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата.

Ежегодно в резултат на катастрофи по пътищата на страната ни стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. Често сред жертвите са млади хора и деца, загубата на които оставя неизлечима мъка и страдание в живота на близките им.

Голяма част от нещастията по пътищата са предотвратими, чрез подобряване на обучението, възпитанието, дисциплината на участниците в движението, организацията и състоянието на пътната инфраструктура, техническата изправност на МПС, действията за оказване на помощ и спасяване, и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама