Връщат полети заради липса на специалисти на летище "Пловдив"

13:45, 16 ное 15 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летище "Пловдив" вече има върнат карго полет заради липсата на специалисти по сигурността, които да обработят товара. За опасността пловдивският аеропорт да прекрати работата алармира депутатът от БСП Георги Търновалийски.

От близо 150 служители на работа са останали около стотина, след като преди дни са уволнени нови 30 специалисти, други пък сами са напуснали работа заради тежката и напрегната обстановка, концесията на летището се бави, има и опасност то да престане да отговаря на изискванията за сигурност и така лицензът му да бъде отнет, описа случващото се Търновалийски.

По думите му няколко фирми вече са се оттеглили заради намаленото работно време на летището, а договорът с най-голямата нискобюджетна компания "Райънеър" вече е приключил.

"Вярно, че се готви концесия за летището, но тази концесия се готви вече година, а може би ще минат още години. До момента, когато ще останат само сградите на летището и цената на концесията ще е изключително ниска. Явно се цели да работи само летище София", заяви народният представител и продължи: 

"Да, летище "Пловдив" има задължения, но ако бъде оставено да работи, ще успее да покрие дълговете си. Съдбата на всеки един служител е важна, още повече, че това са специалисти, в които е инвестирано много".

Търновалийски съобщи още, че в края на ноември в Пловдив ще се организира кръгла маса за съдбата на летището, на която ще бъдат поканени всички, имащи визия за спасяване на аеропорта. 

"Не трябва да губим повече време, защото времето е пари, а и подлага на несигурност работата на хората", завърши пловдивският социалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама