Цецка Цачева в Сливен: Европа има нужда от действие спрямо тероризма и бежанската вълна (аудио, снимки)

13:45, 16 ное 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви в Сливен своята позиция по отношение на необходимостта от реформа в Европейския съюз, по повод атентатите във френската столица.

„Случилото се в Париж е зверство за съвременния, цивилизован свят”, каза Цачева.

„Не са достатъчни само усилията на отделните държави членки на ЕС. Европа има нужда от обща политика по отношение на проблема с тероризма, както и обща политика по отношение на бежанската криза – като тези два проблема са свързани и ние трябва да работим в посока единство и то единство в действието. Защото времето на разговорите, на консултациите, на изслушването, на събирането на информация, на обработката, на анализите, вече е отминало и Европа има нужда от действие”, обяви още председателят на НС.

Тя добави, че действията на българската държава са били своевременни. Оперативното бюро е  заседавало още в сутришните часове след атентатите.

„Решенията са известни. Действията в изпълнение на тези решения са факт – засилено полицейско присъствие, съвместни операции с ДАНС и МВР спрямо лица без документи”, категорична е Цачева.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева бе в Сливен за участие в регионалната среща на клубове „Млади възрожденци”. Тема на срещата в зала "Васил Левски" бе „Младите възрожденци и бъдещето на България”.

Освен Цачева сред официалните лица бяха и председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев, Стефан Радев – кмет на Община Сливен, Димитър Сяров – областен управител на Сливен,

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама