Съдебен заседател от Свиленград заплашва ОИК, повишава тон на адвокат

13:53, 16 ное 15 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдебният заседател при Районен съд Свиленград Васко Василев, е заплашвал членове на ОИК Свиленград, а днес повиши тон по време на заседание в Административен съд Хасково /ХАС/. Това стана ясно, докато се гледаше делото, с което ГЕРБ Свиленград иска касиране на вота за кмет на Община Свиленград. Васко Василев повиши тон на адвоката на кмета Георги Манолов, Всевдана Овчарова. Това се случи по време на нейно подмятане, че показанията му са неверни.

„Не съм заплашвал никого. Имаше напрежение, защото членовете на ОИК Свиленград не се легитимираха”, каза Василев. Заради повишаване на тона се наложи намесата на съдията по делото Василка Желева. По-късно за Topnovini.bg, Овчарова обясни, че членове на ОИК Свиленград в протокол са описали, че са били заплашвани от Василев.

Иначе магистратката не допусна искането на ГЕРБ да се броят повторно бюлетините. По време на процеса бяха разпитани 4-ма свидетели.

Лидерът на ГЕРБ в Свиленград Георги Еленков и Димитър Делибозов твърдяха, че в деня на изборите опонентът им Георги Манолов е провеждал агитация. Показания дадоха и Светлана Манолова и Елена Колева, които пък заявиха точно обратното.

Част от исканията на адвокатите наети от загубилия изборите Иван Андреев не бяха приети, тъй като нямаха отношение към жалбата. Защитниците на Андреев заявиха, че има много нарушения при съставянето на протоколите, в които липсвали час, дата и т.н.

Решението за изхода на делото ще стане ясен до няколко дни. Стана ясно, че съдия Василка Желева ще обосновава решението си и с разпечатка от Фейсбук. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама