Асеновградчанин подари сепия на музейния аквариум в Пловдив

13:58, 16 ное 15 / Любопитно 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асеновградчанин дари сепия на Природонаучния музей в Пловдив, съобщи директорът Огнян Тодоров. Човекът попаднал на сепията, докато ловял риба, и решил да я даде на музея. "Обади ми се по телефона и през нощта отидох до Асеновград, за да взема животното", обясни Тодоров.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, на 12 ноември вандали безчинстваха в помещението с аквариумите в Природонаучния музей. Морските аквариуми бяха силно блъскани и удряни, в резултат на което животните в тях умряха от големия стрес. От соленоводните аквариуми пък бе открадната много скъпа коралова рибка, както и рибка клоун, по-известна като Немо. Умряха и двата октопода, както и пет от ценните сепии.

"Хората бяха силно възмутени от неприятните неща, които се случиха с нас, и се опитаха да ни помогнат по различни начини с възстановяването", сподели Тодоров.

Тази седмица ще бъдат монтирани видеокамери в основните зали на музея, увери Тодоров. Той уточни, че клетките на змиите са изцяло обезопасени и в помещенията, където те се намират, има постоянно хора. "В момента сме пуснали 7 зали и не мога да осигуря 7 души, които постоянно да наблюдават какво се случва там. Но сме взели мерки посегателство върху рибките да не се случва", каза още директорът на Природонаучния музей. По думите му заради посегателството е пропилян 5-6-месечен труд на специалистите в музея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама