ВСС се отказа да препитва премиера по “Яневагейт”

14:01, 16 ное 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет (ВСС) се отказа да препитва министър-председателя Бойко Борисов по скандала “Яневагейт”. Това е решила днес Етичната комисия към Съвета, оглавявана от един от преките участници в аферата Ясен Тодоров, предава “Правен свят”.

Вместо премиера, в сряда на заседание на комисията ще бъдат изслушани двете съдийки, които се чуват на разговорите - Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Отвод от проверката днес са си направили самият Ясен Тодоров и Димитър Узунов, които Янева ясно посочва като участници в скандала.

Днес “Биволъ” пусна нова, пета част на записите, от която става ясно, че главния прокурор Сотир Цацаров е уведомил Янева за започващото производство срещу нея, макар обвинител №1 да отрече това.

Междувременно гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“ организира тази вечер протест с искане на оставката на главния прокурор Сотир Цацаров под надслов „Да спрем опраскването на съдебната реформа в Парламента! #ОСТАВКА на главния прокурор и разпускане на ВСС!“

Събитието ще започне в 18.30 часа пред Съдебната палата в София и ще премине в шествие покрай Министерския съвет и Народното Събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама