С минута мълчание започна първият Консултативен съвет в Шумен

14:12, 16 ное 15 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С минута мълчание в памет на жертвите от бруталните атентати в Париж започна днес първият за мандата Консултативен съвет към местния парламент в Шумен.

На заседанието присъства и кметът на града Любомир Христов. По негово предложение политическите сили в Общинския съвет ще изработят и подпишат обща декларация за работа в полза на обществения интерес. “Не искам да се политиканства излишно, особено по ключови проблеми за решаване в полза на Шумен и общината. Искам ефективна работа в полза на обществото”, категоричен бе кметът Любомир Христов.

Десет ще са постоянните комисии към местния парламент, като всяка от тях ще бъде с обичайният брой членове – седем. Някои от съветниците ще се наложи да влязат в състава на две комисии, а в момента политическите сили провеждат консултации за излъчване на членове.

До 23 ноември временната комисия за промяна на Правилника за работа на Общински съвет-Шумен трябва да приключи. Нейните предложения за изменения, както и състава на постоянните комисии ще бъдат гласувани на редовната първа сесия на местния парламент, която е насрочена за 26 ноември. Като трета точка в дневния ред на съветниците е включен и избора на зам. председател на Общински съвет-Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама