14-а Национална джаз среща в края на ноември в Русе

14:45, 16 ное 15 / Култура 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиридесетата Национална джаз среща Русе 2015 година ще се проведе в дните 26-28 ноември, от 18 часа, на голямата сцена в Доходно здание. Събитието е под патронажа на Община Русе, фондация „Русе – град на свободния дух“, ОП „Русе арт“ и „Клуб на дейците на културата“.

Първата концертна вечер на 26 ноември, четвъртък, ще се открие по традиция с изцяло русенско участие по инициатива, финансирана от общинската програма за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата. В изявата „Нарисувай ми музика“ ще вземат участие Борис Петров-Парчето - пиано и саксофон, Даниел Джумалийски – барабани, Светослав Неделчев-Козмо – бас, Пламен Петров – китара, Александър Миланов – тромпет и ученици при НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - художници от класа на Виргиния Пенчева и талантливият пианист Николай Димитров. Входът за него ще бъде свободен.

Втората вечер, 27 ноември, петък, ще започне с програмата на Живко Петров-трио с класическия квартет Арена. След тях на сцената ще излязат Ангел Заберски и Александър Логозаров дуо. Вечерта ще завърши с Турийски Браз Бенд и Петър Салчев.

Последната фестивална вечер ще открие отново русенска група – Breakpoint на Борис Петров. След тях е Антони Дончев с 3UP. Финал на срещата ще сложат момичетата от Sentimental Swingers и секстетът на Михаил Йосифов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама