КТБ е с нови синдици

15:04, 16 ное 15 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) е направил промени при синдиците във фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Един от досегашните синдици е отстранен, а на негово място са назначени двама нови.

По негово собствено желание Росен Ангелчев вече не е синдик в КТБ. Фигурата му бе противоречива, като името му се появи при разсекретяването на досиетата на бившата Държавна сигурност, според които той е бив вербуван през 1988 година и е сътрудничил на Първо главно управление под псевдонима Костантин и Иванов.

На негово място идват варненският юрист Ангел Донов и икономистът от Троян Кристи Маринова. Лазар Илиев запазва позицията си, с което синдиците на обявената в несъстоятелност КТБ стават трима.

Промяната се подготвя от месеци, като през август в телевизионо интервю премиерът Бойко Борисов каза, че не е доволен от работата на единия синдик. Тогава той не уточни кой от двамата, нито каква е причината да настоява за промяна, но обвърза темата с опитите да се развалят сключените цесии, през които са увреждани интересите на кредитори на банката.

Ангел Донов е член на Варненската адвокатска колегия. Според биографичната справка за него той работи като правен консултант на български и чуждестранни холдингови клиенти, корпоративни клиенти от строителната и химическата индустрия, както и туристически сектор.

Кристи Маринова е икономист от Троян. Управляваната от нея счетоводна къща обслужва банки и голям брой компании, работещи в областта на финансите, производството, търговията и услугите, пише в биографичната справка за Маринова. Като главен счетоводител тя е участвала в производства по несъстоятелност и ликвидация на значителен брой търговски дружества, включително публични предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама