Борисов и Кънев договарят общо управление на Варна

15:47, 16 ное 15 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов и съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев се договорят за общо коалиционно управление на Варна. Тава стана ясно по време на официалното откриване на новото депо за отпадъци в аксаковското село Въглен.

"Искам специално да благодаря на Радан за това, което каза и за това, че има правителство”, съобщи министър-председателят. На въпрос дали ще има мнозинство в общинския съвет във Варна между Реформатори и ГЕРБ, Бойко Борисов отговори, че предстоят разговори, като целта е стабилно управление, и във Варна, и в държавата. 

"Днес е изключително важен ден, тъй като успяхме да доведем до успешна реализация един проект, който на практика бяхме загубили. Благодаря на премиера Бойко Борисов и на министър Ивелина Василева, за активното съдействие, защото клетката, която ползваме в момента - т.нар. клетка 207, на практика е с изчерпан капацитет. Ако не бяхме реализирали този проект щяхме да сме изправени пред една напълно реална криза с боклука“, заяви кметът на Варна Иван Портних. "Благодарение на съвместните усилия на правителството бе спасен и друг изключително важен проект – за пречиствателната станция на Златни пясъци. Знаете, че средствата, които бяха отделени в предходния програмен период, вече са гарантирани в новия, така че можем да започнем работа. Това са проекти, които не са видими, но са изключително важни за нормалния ритъм на живот на всеки един гражданин“, допълни той. 

След цереммонията премиерът Бойко Борисов и лидерът на ДСБ Радан Кънев се оттеглиха да обсъдят обща програма за управление в една от залите до новата клетка на сметището във Въглен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама