Борисов: Не съм чак такъв ястреб, че да коментирам Русия

15:49, 16 ное 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Не съм чак толкова голям ястреб и не влизам в такива теми. Балансът в света е толкова крехък, че трябва да си мерим думите. Дори на срещата на Г-20 всички бяха “прибрани” в изказванията си. Така че няма да коментирам”, заяви министър-председателят Бойко Борисов, помолен за коментар относно изявление на държавния глава Росен Плевнелиев. В интервю за британския вестник “Индипендънт” президентът посочи, че Русия се готви да води хибридна война на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа.

От своя страна Борисов посочи, че след атентатите в Париж се опасява от намаляване на средствата по оперативните програми, заради инвестициите в повишените мерки за сигурност. "Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение", каза той.

"Мисля, че ще се катализират доста процеси за повече сигурност, повече инвестиции там, което, между другото, е доста притеснително за нашите програми, защото кохезията е изключително важна, оперативните програми са изключително важни, а пари в Европа няма, в Комисията няма и това много ме притеснява", добави премиерът.

"Надявам се да не го направят, казали сме си мнението, това още не е заявено, но ние предупреждаваме, че това не бива да си го мислят, защото трябват огромни средства, а кохезията е просто изключително важна за нас", посочи още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама