Осъдиха варненец за кражба на оборотни пари от автомивка

15:59, 16 ное 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27-годишен варненец получи условна присъда „лишаване от свобода” за кражба на оборотни пари от автомат за самообслужване на автомивка.

Кражбата е извършена в периода 1 - 4 октомври миналата година в квартал „Аспарухово“. На автомивка в квартала бил монтиран автомат, който позволявал денонощно да се предлага на клиенти услуга по външно и вътрешно почистване на автомобили. Услугата била организирана на принципа на самообслужването, като след пускане на монети от по 1 лев се задействал механизъм, позволяващ самите клиенти да почистват  колите си в обособените клетки. Всяка сутрин натрупания оборот се прибирал от управителя на обекта.

Подсъдимият М. Александров през нощта на 1 октомври м.год. нямал пари в себе си, затова преминавайки покрай автомата изкривил капака му, взел събраните до момента монети и после ги проиграл в игрална зала наблизо. Четири денонощия по-късно, по идентичен начин той отнел наличния оборот от автомата на автомивката, но по записите от монтираните междувременно охранителни камери бил идентифициран.  

Районният съд наложи на 27-годишния Александров наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено  с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама