Георг Спартански представи три от новите попълнения в ръководството на общината

16:09, 16 ное 15 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Плевен Георг Спартански представи три от новите попълнения в ръководството на местната администрация. Милен Яков е избран за заместник – кмет по финансите, Стефан Милев ще бъде заместник – кмет по европроектите, а новият секретар на общината е Паулина Кирова.

Георг Спартански бе категоричен, че това не са партийни назначения. Той прогнозира, че във връзка с избора ще има множество спекулации по въпроса:

„Това не са партийни назначения. Идеята ми е да не търся работа за хората, а хора, които вършат работа. Състоянието на общината е тежко“, коментира той и допълни, че има 100 процента доверие на новите заместници и секретар.

Спартански каза още, че планираните европроекти в община Плевен трябва да се завършат спешно до края на календарната година, за да се избегне налагане на финансови санкции. По негова преценка „нещата са на ръба“ поради ред причини. Например по проекта за модернизиране на градския транспорт има множество неизпълнени позиции, което включва недовършено депо за тролеите, трасета, спирки. Проблемен е и недовършеният Пеещ фонтан. Допълнителна тежест внася фактът, че парите за сметосъбиране и озеленяване са привършили напълно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама