Убиецът на Иван Попов-Костов бил изключително агресивен и опасен (обновена)

16:13, 16 ное 15 25 901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хладнокръвният убиец на наркодилъра Иван Попов-Костов бил изключително опасен и агресивен. Това съобщи на брифинг пред бургаските медии наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков. Той обаче не пожела да назове конкретно име. По думите му килърът на наркобоса Костов е бил осъждан през 2008 г. за нанасяне на телесна повреда и хулигански прояви, всички те били извършени с особена жестокост. 33-годишният наркодилър Иван Попов, по прякор Костов, беше екзекутиран около 19:00 часа снощи на излизане от заведение „Омара“, разположено на крайбрежната алея в Поморие. Тялото му лежа повече от два часа на плочките пред бара и чакаше да бъде прибрано от съдебните медици.

На този етап от прокуратурата и Областната дирекция на МВР не пожелаха да коментират мотивите за кървавото убийство, тъй като все още тече разследване. Единственото, което споделиха е фактът, че между убиецът и жертвата е съществувал конфликт, който датирал от сравнително скоро. Денят преди убийството между тях е имало и сбиване.

Задържаният вече е казал пред разследващите полицаи къде е изхвърлил оръжието, като в момента то се издирва. Вече е установена и марката на пистолета, както и това, че човекът на Митьо Очите е бил застрелян с 9 куршума от близко разстояние. Според наши източници, пожелали анонимност, пистолетът се намира на морското дъно.

Според източници на „24 часа” пък извършителят на убийството на наркодилъра Иван Попов, по прякор Костов, е Димитър Димитров. Той е бил заловен четири часа след показния разстрел в дома на своите родители в поморийския квартал „Свобода”.

От прокуратурата са категорични, че в стрелбата не са участвали други лица, както бе обявено от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас късно снощи. До няколко часа се очаква да бъде повдигнато обвинение на екзекутора.

Два часа след брифинга от Апелативна прокуратура все пак потвърдиха името на убиеца. Това е 34-годишният помориец Димитър Димитров, известен в градчето като Бабата.

Мъртвият Иван Попов-Костов е задържан няколко пъти с обвинения за лидерство на престъпна група, която е имала амбициите да контролира наркопазара по Черноморието. Преди около месец полицаи намериха и иззеха от апартамента му в блок 12 в бургаския комплекс "Славейков" метамфетамини, канабис, електронна везна и два преносими компютъра. Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров обаче уточни, че по това дело срещу Костов няма влязла в сила присъда, тъй като е било върнато заради процесуални нарушения.

Както Topnovini.bg вече писа, разработката срещу бандата на Попов през 2006-та се води като „генерална репетиция“ за удара срещу наркопирамидата на Митьо Очите година по-късно. През април 2012 г. Попов и още петима от обкръжението му бяха привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение, която е действала и като наказателна бригада.

Бандата на Иван Попов и сие е оперирала основно на територията на Бургас и Айтос, като чрез заплахи и насилие са искали да монополизират разпространението на дрога, изисквайки от самостоятелните пласьори, т.нар. шанаджии, да им се отчитат с част от печалбата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама