Над 6 хил. човека ще получат хранителни помощи в Търговище

16:19, 16 ное 15 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В област Търговище 6 493 човека имат право да получат хранителна помощ. Това са лица и семейства, които получават т.нар. енергийни помощи, както и тези инцидентно пострадали от бедствия. Помощта включва 21 хранителни продукта.

Новината беше обявена на съвместна пресконференция на Областния информационен център и местната структура на Български червен кръст. Тя е част от националната инициатива „Заедно за съпричастността“.

Управителят на ОИЦ – Търговище Милчо Тонев обяви пред журналисти, че предстоят обучения на координаторите и доброволците на БЧК, които по време на предстоящо раздаване на пакети с храна на уязвими групи ще ги информират за възможностите за заетост, квалификация, достъп до социални и здравни услуги по линия на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“.

Целта на кампанията е служителите на БЧК да могат да предоставят актуална информация на заинтересованите страни по време на ежегодната кампания по раздаване на продукти от първа необходимост на най-нуждаещите се.

На 18 ноември е насрочено обучението в град Попово, а на 19 ноември - в  Антоново.

Предоставянето на хранителни продукти на нуждаещите се лица е по линия на Оперативната програма за храни. По нея България ще получи 104,8 млн. евро в рамките на седем години, обяви на срещата с медиите Ваня Борисова, директор на БЧК – Търговище. Хората са определени от Агенцията за социално подпомагане, която управлява тази програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама