Студенти по информационни технологии на стаж в кметството на пловдивския район "Южен"

16:23, 16 ное 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем третокурсници редовно обучение по специалностите "Софтуерни технологии и дизайн" и "Бизнес информационни технологии" на Факултета по математика и информатика към ПУ вече са на стаж при нас, похвалиха се от администрацията на пловдивския район "Южен".

"Още през кампанията настоявах, че работата в районното кметство трябва сериозно да се промени и то да се отвори наистина за гражданите, бизнеса и всички заинтересовани страни. Стараем се тези промени да започнат буквално от първите дни. Приехме студентите-практиканти, защото смятам, че е задължително да има млади образовани хора, които да познават как работи администрацията и да придобият интерес към процесите и дейностите в нея, за да пожелаят един ден да работят реално за хората, а не просто да бъдат чиновници", заяви новоизбраният районен кмет Борислав Инчев.

Практиката се провежда по 4 часа на ден и ще продължи 1 месец. Ангажиментът на районната администрация е да осигури ментор, който дава задачи и следи напредъка на студентите, като накрая им поставя оценка, каквито са изискванията на съвместната работа с Пловдивския университет. Занапред вероятно и студенти от специалността информатика също ще бъдат практиканти в кметството на Южен, съобщи още Инчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама