Преподаватели от Русенския университет показват публикации от математически изследвания

16:41, 16 ное 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„7 от 70“ е наречена откритата днес изложба с материали от научноизследователската работа в областта на математиката на преподаватели от Русенския университет. В нея са събрани част от публикуваните резултати от изследванията на учени от катедрите „Математика“, „Приложна математика и статистика“ и „Информатика и информационни технологии“ на факултет „Природни науки и образование“ в изминалите 7 години. Изложбата е и част от събитията, посветени на 70-годишнината на Русенския университет.

Учебници, периодични издания, статии, публикации от участия в конференции, монографии и електронни издания в областта на математическите изследвания са представени в изложбата. В момента те са разположени в кабинет 1.415 в Ректората, но до дни ще бъдат изложени във фоайето, където ще бъдат достъпни за по-широка публика.

Идеята за експозицията е на доц. Цецка Рашкова, която успява да събере повече от 70 публикации на своите колеги. Към първоначалната идея се присъединяват и преподаватели от катедра „Физика“ на Транспортния факултет. В следващото издание ще има и повече разработки на студенти, каза доц. Рашкова.

При откриването на изложбата ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, приветства сътрудничеството между катедрите и сдружаването по професионални интереси. Това е начинът да показваме постиженията си и да създаваме интердисциплинарни екипи, допълни той.

Повече от 10 от представените издания са индексирани с „импакт фактор“, който отразява средния брой цитирания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама