Съдът даде 2 дена на жалещите изборните резултати в Русе да се запознаят оригиналните протоколи

16:44, 16 ное 15 / Политика 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание по дело номер 497 Административен съд - Русе уважи искането на жалбоподатели да се запознаят с оригиналите на протоколите от секционните избирателни комисии. Общо 8 партии, коалиции и кандидати за общински съветници са изразили несъгласие с резултатите от изборите за членове на местния парламент.

Жалбоподателите са БДЦ, Коалиция "Народен съюз", "Бъдеще за Русе", Милена Хинкова, която се явява като представител на БСП и самата тя като жалбоподател; Здравко Паскалиев, Никола Стоянов и Орлин Танов. На днешното заседание последният бе заличен от списъка, поради неговата смърт, настъпила на 8 ноември тази година.

Жалбоподателите бяха представили няколко искания към съда, които почти съвпадат. Сред тях са: запознаване с оригиналите на протоколите от избирателните комисии, повторно преброяване на бюлетините, събиране на гласни доказателства от представители на Секционни избирателни комисии, назначаване на експертиза, която да установи истинността на изборната документация, и запознаване с оригиналните протоколи от избирателните комисии. Те се аргументират с големия брой грешки и поправки в протоколите, като изразяват съмнения за честността на изборния процес. 

От исканията бе уважено само последното, като им бе даден срок в работно време до края на работния ден 18 ноември, като това ще става в присъствието на представител(и) на съда в сградата на институцията. Останалите искания бяха отхвърлени като неоснователни, недопустими, или внесени след определените срокове. 

Делото ще продължи на 19 ноември (четвъртък) от 14:30.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама