Младежки клуб започна работа в Николово

16:50, 16 ное 15 / Култура 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В събота официално бе открит Младежки клуб към НЧ „Пробуда-1901“ - с. Николово. Той отвори врати благодарение реализирането на проект “Активни младежи за активни читалищa”, финансиран в рамките на Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., съобщиха от читалището.

Лентата са прерязали кметът на с. Николово Марийка Генова, Владимира Иванова - проектен мениджър и Светла Петрова - координатор на проекта. В тази връзка Генова е отчела, че по този начин ще се даде шанс на младежите от малките населени места да бъдат активни в обществения живот и да реализират идеите и мечтите си.

Младежкият клуб, който се намира в сградата на Кметството, е изцяло обновен и оборудван с нови мебели и техника, за да могат младежи на Николово да имат необходимите условия да развиват желаните от тях дейности.

В деня на откриването е обявен Ден на отворени врати, на който са поканени всички желаещи, за да се запознаят с дейностите на новия клуб. След официалната част се е провела и среща на младежите, взели участие в изпълнението на проекта с модератор Людмила Любенова от Общинския младежки дом в гр. Русе. По време на тази среща се е родила и идеята за първа инициатива, която младежите ще организират. Тя ще бъде посветена на Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември.

За доброто настроение на всички гости се е погрижила и малката Кристина Димитрова, която е поздравила присъстващите с изпълнение на песента „Пиленце пее”, а денят е приключил със скромен коктейл. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама