С подписка граждани искат оставката на Вежди Рашидов

16:51, 16 ное 15 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петиция за оставката на министъра на културата Вежди Рашидов започна днес. Повод за искането на граждани са спорните дейности около Ларгото. Според подписалите се “Антична Сердика” се е превърнала в “грозен кич”.

Те настояват още “министерството на бутафорията”, както наричат ведомството, управлявано от Рашидов, да спре всички дейности и да организира открита дискусия с независими специалисти, “на която да се обсъдят експертно възможните към момента корекции с цел спасяване на каквото е останало от „Антична Сердика“.

Подписалите се припомнят, че “неудобните експерти” многократно са сигнализирали за “демонтираните структури, за липсата на последователност, за липсата на проектна документация, за необоснованото експониране на открито, за непропорционално високите надзиди, мачкащи оригиналния градеж, за нелепите арки, за абсурдния равномерно стъпаловиден завършек на зидовете, за неудачното смесване на материали с ярки цветове, за бетоновия разтвор между камъните на древен път и т.н.”, както и за “липсващата документация, за финансовите параметри и за подробностите по обществените поръчки”.

Гражданите отправят критика и към Столична община, която искат да се намеси и да играе по-активна роля в бъдещата реализация на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама