Проект ще бори насилието сред ромите в Пловдив

17:44, 16 ное 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна проектът "Дом без насилие", финансиран от Норвежкото икономическо пространство, в който Община Пловдив е официален партньор.

Проектът цели намаляване на случаите на домашно насилие в ромските общности в 10 български общини - Пловдив, Стамболийски, Бяла Слатина, Враца, Кюстендил, Пирдоп, Сливен, Ямбол, Хасково и Кричим, и предвижда организиране на информационни кампании, насочени към жените и техните семейства.

Първата проява бе форум, организиран от Националния алианс за работа с доброволци в Пловдив днес, по време на който стана ясно, че Педва 7% от жените признават, че са жертва на насилие.

Според Европейската агенция за защита на правата всяка четвърта българка е жертва на насилие, което прави общо 600 000 жени. Годишно само в София 15 жени биват убити от своите съпрузи.

Участие в дискусията взеха представители на местната власт, полицията, училищата, неправителствения сектор, доставчиците на социални услуги, църквата. Заместник-кметът по "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков и директорът на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева представиха Община Пловдив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама