"Оставка на Цацаров" скандират пред Съдебната палата

18:47, 16 ное 15 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 150 души се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София в протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Той се провежда под лозунга "Да спрем опраскването на съдебната реформа в парламента" и настоява и за разпускането на този състав на Висшия съдебен съвет (ВСС).

"Справедливото общество е това, което не се страхува да приложи закона спрямо престъпниците на всички нива в държавата. Правосъдието ще спаси достойнството на хората, природата на България от беззнаказаните посегателства върху нея и ще даде на децата ни бъдеще тук", казват протестиращи. 

"Обединява ни това, че не можем да търпим мафията и мръстотията в българското общество. Съдебната система в България не си е мила очите от рождението на Сталин и това трябва да се промени. Всичко зависи от нас", каза пред София Topnovini.bg една от протестиращите.

"Правосъдната ни система всеки ден е "опрасквана". Този механизъм е пропит в цялото ни общество и трябва да бъде разбита", каза от своя страна Деян Василев от инициативния комитет "Правосъдие за всеки".

Те призоваха депутатите да бъдат отговорни и да не отхвърлят с лека ръка предложенията на инициативата "Правосъдие за всеки". Заедно със събиращата се подписка, те ще бъдат внесени в парламента на 25-и ноември. Тогава ще е и следващият протест.

Протестът се провежда при засилени мерки за сигурност. Движението в района на Съдебната палата се осъществява нормално.

Гражданите почетоха с едноминутно мълчание и паметта на жертвите от атентатите в Париж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама