Ремонтът на пътя Асеновград - Поповица готов до края на годината

18:58, 16 ное 15 / Политика 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20-километровата отсечка на пътя Асеновград - Поповица трябва да бъде ремонтирана до края на годината, съобщи народният представител от БСП Манол Генов.

Това е държавен път, който с години не е поддържан, осеян с огромни дупки, на места асфалтът липсва, описа ситуацията Генов.

В момента настилката се фрезова, изгражда се пътното легло и се асфалтира, посочи той, но поясни, че там (освен път) има и прилежаща инфраструктура, по която също трябва да се работи. Така например мостът при село Селци чака разширение и укрепване, трябва да се работи и за това тротоарите по пътя да не останат под нивото му.

Рехабилитацията на отсечката ще приключи до края на декември, а канавките, водостоците и ремонта на моста до село Селци ще бъдат завършени до пролетта на 2016 година. За цялостния ремонт на участъка са предвидени 8 млн., като с част от парите ще се укрепят и участъците около селата Поповица, Болярци и Селци, които пострадаха от наводненията. Уверение за това Генов е получил от министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

"Пътят е връзката на Североизточна и Източна България към Смолян и зимните курорти. Оптимизмът на  министър Павлова е твърде голям, но се надявам да изпълни обещанията си по реконструкцията на пътя в цялостния му вид и в поставените срокове, без това да понижи качеството на  извършените дейности", посочи социалистът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама